[2018] O závodu Rafiki Urban Boulder Race 2018

Na letošním ročníku Rafiki Urban Boulder Race, který se uskutečnil 6. října 2018, se sešlo neuvěřitelných 306 závodníků.

 

V časovém limitu sedmi hodin se konala kvalifikace v obchodním domě Kotva, ve víceúčelovém sálu Palác Arkopolis, na zídce v Riegrových sadech a na Dvořákově nábřeží. Šest nejlepších kluků a holek se probojovalo do finále, kde poměřili své síly na lodi Altenburg.

 

 

Nejlepší ženou se stala Verča Šimková, která jako jediná vylezla všechny čtyři finálové bouldery. Nejlepším mužem byl Martin Dvorský, který shodně se Štěpánem Pochmanem vylezl všechny čtyři bouldery, takže o jeho vítězství rozhodl až výsledek kvalifikace. Celkové výsledky najdete zde.

Děkujeme celému realizačnímu týmu za ochotu a obrovské nasazení. Závod by se letos neobešel bez finančního partnerství firmy Rafiki, která byla generálním sponzorem. Děkujeme také všem participujícím firmám, jmenovitě pak Red Bull, Event Support, Alturas, Horoguru, Rock Point, Ocún, Climbing Technology, Lokalblok a Rafo. Mediálně nás podpořila horyinfo.cz, eMontana, Děkujeme všem.

 

Fotky fotil Jonáš Hájek, všechny je najdete na Facebooku.

Karča & Jurda